20. elokuuta 2008

Kestovaippailua ja ompeluhommia

Dodih, nyt oltais sit oikeen "ryminällä" yli ennenaikaisuuden..
Tänään keskiviikkona rv 37+1 eli 38 raskausviikko menossa jo! ☺

Eilen tiistaina oli taas neuvola ja kaikki edelleen hyvin, pissat puhtaat ja masun kasvu tasaantunut, muksu tukevasti pää alhaalla ja "lähtökuopissa". Verenpainekkin oli taas 108/67 eli ihan samoissa lukemissa kun aijemminkin. Hemoglobiinia ei taaskaan mitattu, mutta kaipa se on ok. Jonkin verran on välillä supistellut, muttei niin kovaa että tosissaan ottaisin vielä..Olisi toisaalta ihanaa kun menisi vedet niin tietäisi että vauva tulee tosiaankin 24h sisällä ♥

Ensi viikolla miulla ei olekaan neuvolaan kun on silloin torstaina se vauvan painoarvio..Neuvolatäti kehoitti pakkaamaan sairaalakassin mukaan sinne..Pitänee pakata sitten, voihan sen jättää autoon jos ei tarvitse vielä sinne sairaalaan jäädä..Veikkaanpa vaan että haluavat käynnistää sen silloin, tuskin mahtuu muuten tulemaan jollei ole kasvu hidastunut yhtään..Leikkelyt ei kuullosta yhtään hyvälle..

Olisi kyllä ihanaa kokeilla sitä synnytysallasta mikä siellä on, toivottavasti saisin koittaa ☺
Olisi myös kivaa jos olisi mahdollista selvitä synnytyksestä ilman epiduraalia, jotenkin oli ikävä viimeeksi kun toinen jalka meni sellaiseksi kylmäksi ja nihkeeksi, ihan kuin se olisi ollut jonkun muun jalka..Ja miulla oli myös vuoden verran aavetuntoja tuolla selkärangassa juuri siinä kohtaa mihin sen epin laittoivat..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kävin eilen neuvolan jälkeen Vihannin Spr:n kirppiksellä ja pääsin tutustumaan kassapöydän alla oleviin tilkku/kangas laatikoihin. Sain jonkin verran flanellia ja muita kankaita joista voi kestovaippoja ommella. Lupasin jonkinmoisen mallin niille sinne viedä..Kohan nyt ensin saan omat kestovarastot tarpeeksi täyteen ☺

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ihan ekat tsi-sisävaipat:

Malli: Imse Vimse - New Born (3-6kg) luomupuuvilla sisävaippa (äitiys-pakkaus)

Vasemman puoleinen on hitusen pienempi vielä kuin toinen, joku urpo unohti laittaa saumavarat..Toisessakaan ei ole saumavaroja mutta reunat huoliteltu puuvilla-kanttinauhalla.
Sisäkerros on kohtalaisen paksua (viltti)fleeceä, sisällä kerros vanhaa frotee-pyyhettä ja päällimmäinen kerros miun ihanaa vanhaa puuvillapaitaa.

Pahoittelen kuvien huonoa laatua joka johtuu tsi-vaippojen laadusta ☺
Noh, ei kukaan ole seppä saatikka kestovaippaompelija syntyessään..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tsi-tasku/sisävaipat

Ruudullinen
vaippa: malli sama Imse Vimse - New Born (3-6kg)
Ruudullinen kangas kierrätyksestä, sisällä kaksi kerrosta vanhaa froteepyyhettä ja sisin kerros kierrätys sherpaa eli puuvillafleeceä.


Pilkullinen ja eläinkuosi

koko S (5-7kg)
- Mallin otin jostain käsityölehdestä kirjastosta
Sisäkerros on samaa (viltti)fleeceä kuin ensimmäisissäkin, sisällä kerros vanhaa frotee-pyyhettä ja päällimmäinen kerros; eläinkuosikangas on jotain joustavaa puuvillasekoitetta miun vanhasta kulahtaneesta paidasta ja pilkullinen joustavaa puuvillaneulosta kierrätyksestä.

♥ Näistä tuli ihan ihanat ♥

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pitäisi tänään mennä kirjastolle hakemaan se Tilda "Satumainen Talvi - ompelua ja askartelua"-kirja..Varasin sen viime viikolla sieltä.. ♥ Jos se nyt tänään tulee sinne..

Pitää käydä samalla kurkkaamassa sitä Vihannin yhtä kauppaa missä ilmeisesti myydään jotain ompelujuttuja..Tartteis nimittäin lisää pehmeää ja leveää tarranauhaa ☺ Pitäis kopioida noista imse vimsen kuorista kaava et saisin tehtyä tuosta norsukankaasta kuoren tässä ennen synnyttämään lähtöä..Pitää kyl viel lisää noita sisävaippojakin tehdä..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lapsi huutelee tuossa "Rakastan siuta, heippa kärpänen!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti