27. maaliskuuta 2012

Retro äitiysmekko

Iski ompelukärpänen tänään. Ompelin ikivanhasta kankaasta itselleni retro masumekon kevään ja kesän oleiluun. Kaavat löysin 2/2011 suuresta käsityölehdestä, joitakin pieniä muutoksia tein matkan varrella, kuten muutin takana olevia solmimisnauhojen päitä enempi seitkytlukulaisiksi. Osaan mie näköjään vielä ommella vaikka (vaatetus)artesaaniopinnoista on yli kymmenen vuotta. (Ja huomasin jopa tykkääväni kaavojen piirtämisestä ja muokkauksesta...pelottavaa.) Kuvia mekosta päälläni en laita, sillä näytän jo nyt rv 17+6 mammutilta. (Onneksi ei tarvi kauheesti liikkua ihmisten ilmoilla...) Kuvat kehnoja, sillä otin ne nyt illalla tohkeissani. Mekossa edessä laskokset, jotta masulle tulee riittävästi tilaa.


 Mekko takaa: 
Niskassa on halkio ja kaulus yhdistyy solmimisnauhoiksi. Omaan makuuni tuo kaulus on liian korkea ja aijonkin huomenna sitä vähän vielä tuunailla käsin ompelemalla edestä sirommaksi. (Kuvissa kaulus siis jo taitettuna kaksinkerron.)
 
 
Mitäs seuraavaksi ompelisi?

 

7 kommenttia:

 1. Oikein aurinkoinen. Sädehditte kilpaa auringon kanssa!

  VastaaPoista
 2. Hieno mekko. Minulla on ollut samaa kangasta mutta punasävyisenä joskus lapsuudessa noin 30 v. sitten.

  VastaaPoista
 3. On todella kaunis äitiysmekko. Niin ihanan värionen.
  anne

  VastaaPoista
 4. Ihanan keväinen kangas ja kaunis mekko! :)

  VastaaPoista
 5. Heippa! Aivan ihana mekko. :) Huomaan että kommentoin nyt vanhempaa postausta, mutta vieläkö sinulla on tämä mekko? Jos on, niin onko vielä tarvetta? Olisin valmis mielelläni ostamaan mekon sinulta nimittäin. :) Jos tämä viesti sinut tavoittaa, niin laita viestiä meiliosoitteeseeni: kata.kari@hotmail.com

  VastaaPoista