8. syyskuuta 2008

Tyttö tuli <3


Perjantai 29.08.2008
syntymäaika klo. 22.12
3600g/51cm
apgar 9-10-10

Mentiin perjantai aamuna Oulaskankaan sairaalaan osastolle käynnistelemään synnytystä, oli kyllä supistellut jo illalla kaiken sen ronkkimisen jälkeen muutenkin. Yhden käynnistyspillerin sain klo.9.30 jonka jälkeen supisti tasaisesti kymmenen minuutin välein. Osa lapsivesistä meni sitten sängystä noustessa 10.50 jonka jälkeen supistikin sitten viiden minuutin välein..

Kuumaa suihkua ja kaurapusseja kokeiltiin osaston puolella, mutta sitten noin 12.30 siirryttiin synnytyssaliin kiikkutuoliin ja kaurapusseilemaan. Ihme on kyllä että taaskin nukahtelin supistusten välissä keinutuolissa..niinkuin Erikaakin tehdessä..oli jotenkin kovin levollinen olo..Myöskin palloilin isolla pallolla..

Ensin laitettiin kohdunkaulanpuudutus 15.50, 4cm auki silloin. Painatuksen tunne ilmaantui 17.15 jolloin olin vain 5cm auki..Sain jonkin Buscopan-piikin joka auttoikin kohdunsuun kireyteen ja paikat aukeni hieman lisää..
Timi juoksi lämmittämässä kaurapusseja minulle jatkuvasti


Ponnistamisen tarve vaan paheni ja pyysin spinaalin.
Sain sen 18.25 ja toimi ihan todella hyvin, ihan ihana. Hävisi painatuksen tunne kokonaan, pystyin kävelemään ympäriinsä ja palloilemaan pallolla


20.20 8cm auki ja työnnätti ihan perkeleen paljon. Tilanne ei edistynyt mihinkään ja kokeilin ilokaasuakin, joka vei pahimman terän supistuksista kun spinaalin vaikutus oli kabut.

Sitten alkoikin taas työnnättää ihan liikaa, keho työnsi vaikkein minä itse työntänyt. Miulla nousi kuumekkin 37.8
c..Pyysivät pari lekuria paikalle ja ultrasivat että onko vauva oikeassa asennossa kun ei homma edisty..Hieman oli mukelo pää sivukenossa..Nousi pelko pintaan että kohta lähdetäänkin leikkuriin. Vauva ilmeisesti onnistui korjaamaan asentoaan jossain välissä kuitenkin.

Sain spinaalin kohdunsuun ollessa 9,5cm auki klo.21.42.
Tutkittiin 21.55 ja todettiin että paikat auki ja ponnistamaan vaan.
Nyt ei enää jalat kantaneet kaiken kivun jälkeen ja kätilöt ja Timi nostivat minut tai siis jalkani synnytystuoliin. 22.05 sain luvan ponnistaa eli heti kun sain hyvän asennon. Ponnistusvaihe oli 7min eli aika nopea. Ei repeämiä, ei kipua ☺

Koko homma 12h 22min.

Isin sylissä melkein pari tuntia vanhana..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti