13. marraskuuta 2015

Vauvan ehdoilla

8 viikkoa on kulunut vauvan syntymästä. Nopeasti ovat viikot menneet ja tänään vasta tajusin etten ole kuulusimiamme tänne muistanut ollenkaan kirjoitella.  

Ommellut olen aika paljon, onnea on ollut paljon nukkuva vastasyntynyt. Nyt alkaa vauvan unirytmi olla melko samoissa kuin muulla perheellä, toki paristi yössä vielä syödään piiiiitkän iltatankkauksen jälkeen. Imetys on sujunut hyvin, mitä nyt heti kättelyssä sain pöpön toiseen rintaani ja antibiootein se hoidettiin - inhottava rintatulehdus. Tässä pieni poika "kokeilee" justiin valmistunutta college/trikoohaalaria. Nyt alkaa olemaan jo sopiva päällä, haalarissa kokona siis 62cm. Vetoketjun kohdan kohdistaminen oli iivil. Kaavat ottobre-lehdestä, vuoricollege kirppislöytö ja sydäntrikoo kangashamstereista. Vauvan ollessa ihan piskuinen, imettäminen imetystyynyn kanssa ja samaan aikaan neulominen oli ihan mahdollista. "Voihan villasukka"-ryhmästä villiintyneenä halusin itsekin räsymattosukat! Toteutin ne 7 veljestä merestä ja vaahtokarkista. Yhdeltä kanssaneulojalta sain ohjeen pitkävartisiin sukkiin. Käytössä ovat hieman löystyneet, joten joutunen lisäämään ohuen kuminauhan ylös.Alkuun nuori mies inhosi vaunuja, selällään makoilua aivan hurjasti. Mutta nyt nukkuu jo tyytyväisenä vaunuissa ulkona lähes päivittäin. On vaan ollut niin kurjat sateiset kelit ettei ole oikein ulos mennä. Jospa kohta saisi itseäänkin kunnolla alkaa ulkoiluttaa synnytyksen jälkeisten vaivojen kadottua! Pitihän se pojalle puku ommella nimiäisiin, liivibodyn pohjana oli äitiyspakkauksesta saatu vihreäkanttinen 62cm body. Selailin vaihteeksi pinterestiä ja törmäsin ajatukseen pienen miehen puvusta... Liivissä 100% silkkiä päällipuolella ( kirppiksen ilmaislaatikon löytö - oli naisten liivi ) ja sisäpuolella mustaa satiinia. Body on alunperin äitiyspakkauksen body, josta vaihdoin ensin resorin pääntielle valkoiseksi (vaati myös toisen olkanepin irroituksen ja uuden laiton). Sitten sommittelin kaavan liiville ja ompelin sen. Sitten liivin yhdistäminen käsin toiselle olkapäälle ja saumoihin toiselle olalle ja sivusaumoihin. Housut ottobren 1/2014 pellavahousujen kaavoilla samalla mustasta satiinista kuin liivin sisäpuoli.
Poika sai nimekseen Elvis Onni Aaron. 
Kiitos juhlineille ja kauempaa osallistuneille!Olen hurahtanut värityskirjoihin ja pimeät illat vaativat kynttilöitä... Alkaa jo hieman jouluttaakkin!

Terkkuja Elvikseltä!♡ 
Pivikki 

2 kommenttia: