10. marraskuuta 2012

Sitä se uni tiesi...

Näin unta että leivoin pullia, ja tottahan toki ne meni pieleen unessa. Joten tilanne oli pakko korjata leipomalla  ennen aamun ensimmäistä cappuccinokupillista. Selailin illalla leivontablogeja ja jotenkin "yllättäen" päädyin Kinuskikissan sivuille. *klik*






Mokkapalamuffinssit 

Taikina:
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Kuorrute:
50 g margariinia
3 dl tomusokeria
2 ½ rkl kahvia
1 ½ rkl kaakaojauhetta

Koristeluun:
koristerakeita

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. (Miun pieniin vuokiin laitoin hieman yli ruokalusikallisen per vuoka!)

Paista 200 asteessa muffinssien koosta riippuen 12-20 minuuttia.
Valmista kuorrute. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos kiehahtaa. Jäädytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa, kunnes se paksuuntuu. Kuorrute saa olla hyvin paksua muffinssien päälle kaadettaessa, jotta se ei valu pois muffinssin päältä. Varaa valmiiksi lähistölle koristerakeet, sillä muffinssin päällä kuorrutteen pinta kovettuu nopeasti.
 Kaada/lusikoi kuorrute muffinssien päälle. Ripottele koristeeksi koristerakeita.
Ohje oli alunperin 6 isoa tai 12 pientä, mutta miulla on niin pieniä nuo paperiset vuoat, niin noita tuli 26kpl suupalan kokoista muffinssia. Vuoat olen ostanut joskus Clas Ohlsonilta männä vuonna. 
Herkullista viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Tuo on ihanan helppo ohje. Ja niin mukavaa vaihtelua perinteisille neliön mallisille paloille. maukasta isänpäivää teille!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä helppo ja hyvä. Ensimmäistä kertaa tein näitä. Kiitos ja hyvää isänpäivää sinnekkin :)

      Poista
  2. Ihania! Pitää kokeilla mahdollisimman pian. Ja sitten mä syön ne kaikki ihan ite, kun mies ja tuo meidän nuoriherra eivät välitä makeasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie kutsuin anopin muffinssituhoajaisiin :) Tokihan noita on vielä onneksi jäljellä isänpäiväksikin. Tokihan olen itse suurimman osan noista jo syönyt...

      Poista