Ensimmäinen saippuamassa oli tälläinen:
75g kookosrasvaa
175g oliiviöljyä
75g kylmää vettä
36g lipeää
tämä siis perusohje, johon lisäsin leivontaankin käytettävää pastaväriä vasta kiisselöitymisvaiheessa ja 1tl unikonsiemeniä. Väri ei näkynyt lainkaan muottiin kaadettaessa ja oli nyt eilisen illan aikana alkanut muuttaa väriä punaiseksi niinkuin pastaväri oli. Ja tuoksuksi laitoin 100% eteeristä omena tuoksuöljyä 15 tippaa. Leikatessa saippua keskeltä vielä keltainen, mutta luultavasti muuttaa värinsä punaisemmaksi niinkuin kaikki reunatkin jo.
Tässä ihan perinteinen Kastilian saippua, eli oliiviöljysaippua johon lisätty unikonsiemeniä.
Nyt pitää vain malttaa odottaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti