Mansikkainen keikauskakku
250g pakastemansikoita
200g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
4 kananmunaa
3dl vehnäjauhoa
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
ruokokidesokeria vuoan jauhoittamiseen
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään ja siivilöi vaahtoon. Voitele vuoka ja sokeroi se ruokokidesokerilla. Levitä jäässä olevat mansikat pohjalle ja kaada taikina päälle. Paista kakkua uunin keskiosassa 175 asteessa noin tunti. Kokeile kypsyys puutikulla, kakku ei saa olla liian kuivaa, joten saa hieman tarttua taikinaa tikkuun. Anna kakun jäähtyä hieman, irrota esim. veitsellä hieman vuoan reunoista jotta keikaus käy helpommin. Kumoa kakku nopeasti tarjoiluastialle. Kakun kanssa sopii mainiosti vaikka vaniljajäätelö, kermavaahto ja vaniljakastike. Hyvää se on pelkästäänkin ♥
Tänään ennen kuin kerkesin kamerani kanssa paikalle, oli melkein puolet kakusta jo syöty ♥ Söin itsekin palan sängyssä ennen nousemista cappuccinon kera. Ihanat
kortit lapset askarrelleet miulle, toiskohan joku cappuccinoa ja kakkua
tarjottimella sänkyyn...Sanoin eilen etten nouse sängystä ennen kuin
saan ne ja Erika sanoi "Aika kauan saat sit oottaa...ei sängyssä saa
syödä."
Äiti nauraa meidän
nauruamme,
itkee kyyneliämme,
vastaa meidän
rakkauteemme,
pelkää meidän
pelkojamme.
Äiti elää myötä
iloissamme,
huolehtii kaikkia
huoliamme
ja kaikki
toivomme,
kaikki unelmamme
äiti toivoo
ja uneksii
kanssamme.
~Julia Summers~
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti