2. toukokuuta 2011

Maanantai-illan huumaa - kuvapläjäys

Arabian tarjoilulautanen, iästä eikä kuviosta mitään tietoa miulla pikaisen googlauksenkaan jälkeen. En edes löytänyt tuota leimaakaan netin leima-listoilta... Kaunis ja edullinen. 6€ tästä pulitin Ylivieskassa kirppiksellä tänään. Illalla toimi jo mainiosti pesun jälkeen iltapalavoileipien tarjoilussa. ♥ 

Viimeisintä tietoa:
Kyseinen uunivuoka kuuluu Kekri sarjaan, jonka suunnitteli Kaarina Aho yhdessä Raija Uosikkisen kanssa. Kekriä valmistettiin vuosina 1969-1973 sinisellä ja ruskealla koristeella. Laatutavara.comissa myyty samanlainen noin viiteenkymppiin. Ei huono löytö siis Erikalta lähti hammas jokunen vuosi etuajassa serkun kanssa harrastettujen hammaslääkärileikkien jälkeen. No lähtipä se pari viikkoa heilunut murheenkryyni nyt pois. Nyt voi kuulemma taas syödä normaalisti kun ei häiritse tuo hammas 


Pari kuukautta yöpöydällä odotelleet synttärilahja-langat muuttuivat hihattimeksi. Miulla kun on aina kylmä - ja tuo olkapääni kiukuttelee heti pienimmästäkin viileydestä..On tuo villapuro niin ihanaa lankaa, että adoptoin sitä kuusi kerää lisää kaupasta, tosin jäljellä on enää 4½ kerää. Mitäs siitä sitten tekisin? Ps. en tällä kertaa neulonut huivia - yllätin itsenikin! Ja ohjekin hihattimeen on ihan omasta päästä.


 Pieni neitikin halusi kuvattavaksi. Huomatkaahan vappuviuhkan muodonmuutos. Ei kovin montaa haituvaa jäljellä - imuri on täynnä niitä. Ja huomenna imuroidaan taas tyttöjen huone, sillä Erikankin vappuvuihka on pelkkä resuinen muisto vain. Kivasti muuten värjää nuo silkkipaperiliuskat.


Vihreä retro-hirvitys eurolla kirppikseltä tänään. ♥ Kaunis ehkä joskus ollut? Sähköt menee uusiksi, maalit menee uusiksi, paperiliittimet(?!?!) korvaan pop-niiteillä...Joku joskus tämän siis jo aijemmin tuunannut maalaamalla. 


Viime viikolla löysin 10kpl tälläisiä pieniä leivomuottia kuudella eurolla, mukana tuli myös yksi muovinen pieni pääsiäistipu ja kaksi kultaista munakuppia...Kummallinen sekoitus. Nämä menee projektit-laatikkoon, idea on jo muhimassa. Perinteisen kakkuvuoan lunastin itselleni samaiselta kirppikseltä 3,5€. Oli puhdas ja ruosteeton. Kaunis. Pitäisiköhän huomenna leipoa vapaapäivän kunniaksi?Mukavaa ja löytörikasta viikonalkua!

8 kommenttia:

 1. Mielestäni tuo on Arabian Kekri. Vati vieläpä - lautasissa ei ole muistaakseni tuota keskikoristetta eikä tuollaisia reunoja. Leima vähän hämäävä. Tuon mukaan valmistus olis loppunut 1964 mut en tiedä käytettiinkö uuninkestävän merkkiä vielä silloin (ylin merkeistä). En tiiä, en ole asiantuntija. Komia on :)

  VastaaPoista
 2. Hihii..urpo minä luin liian huolimattomasti kirjoituksesi. Siinähän lukee selvällä suomella *tarjoilulautanen* :DDD vastauksessani tarkoitan ruokalautasia..

  VastaaPoista
 3. Vautsivau! :) Ylivieskassahan vasta huippukirppari onkin! Hienoja löytöjä :)
  Ja enhän minä mihinkään arvontoihin hitauttani kerennyt osallistumaan :D

  VastaaPoista
 4. Just meinasin tulla kommentoimaan että mainio löytö kirppikseltä tuo Arabian Kekri, mut täällä ollaanki jo ehitty kertomaan hinnat sun muut :)
  Jos jaksaa, niin noita Arabian astioita kannattaa käydä selailemassa mm. www.laatutavara.com -osoitteessa.
  Ja muutamassa muussakin paikassa on aikasta kattavasti noita Arabian astioita esitelty (www.krookila.fi ja www.replacements.com).
  Ps. Jee, mie voitin :D

  VastaaPoista
 5. Hui, oot muuttanu tekstin. Kauhian vaikea lukea on tätä. pitääpi laittaa melkein näytöstä vonttia isommalle

  -Maija-

  VastaaPoista
 6. Nyt on varmaan parempi? Odotinkin jo että joku kommentoisi suuntaan tai toiseen tuota fontti-kokeilua :)

  VastaaPoista
 7. Paljon parempi ... ny saa miun vanhoilla silmilläkin jotain selvää =D

  VastaaPoista
 8. Ihania löytöjä! Blogissani on sinulle tunnustus. :)

  VastaaPoista