Leivoin toisen adventin ja tänään saapuvien Lappeenrannan vieraiden iloksitiikerikakkua, ja koristelin sen mariannerouheella ja kaakao-kahvikuorrutteella ♥ Ei mikään muotovalio, mutta hyvää silti. ♥ ♥ ♥ ♥Tiikerikakku á la Pivikki 200g voita2dl sokeria3 kananmunaa3dl vehnäjauhoa2tl vaniljasokeria2tl leivinjauhetta2rkl kaakaojauhetta
Sekoita sokeri ja pehmennyt voi keskenään. Lisää kananmunat yksitelleen sokerivoivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ei kaakaota! Lisää jauhoseos muna-sekori-voi seokseen. Puolita taikina, lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja halutessasi suklaalastuja taikka mariannerouhetta mielen mukaan... Voitele vuoka ja jauhota vaikka mannaryyneillä. Laita taikinoita kerroksittain vuokaan ja paista 175°c noin 50min. Kokeile puutikulla onko kakku sisältäkin kiinteää ja ei tartu tikkuun. Tokihan tämä kakku saa olla sisältä hieman alikypsää ♥ Koristele miten mielit, pakkohan se ei ole... taikinaan voisi myös lisätä hieman kanelia, niin saisi hieman jouluisemman herkun... ★ ★ ★
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti