4. joulukuuta 2011

20 yötä jouluun...

Leivoin toisen adventin ja tänään saapuvien Lappeenrannan vieraiden iloksi
tiikerikakkua, ja koristelin sen mariannerouheella ja kaakao-kahvikuorrutteella ♥ 
Ei mikään muotovalio, mutta hyvää silti.
 
 
  
 ♥ ♥ ♥
Tiikerikakku 
á la Pivikki
 
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta

Sekoita sokeri ja pehmennyt voi keskenään. Lisää kananmunat yksitelleen sokerivoivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ei kaakaota! Lisää jauhoseos muna-sekori-voi seokseen. Puolita taikina, lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja halutessasi suklaalastuja taikka mariannerouhetta mielen mukaan...
 Voitele vuoka ja jauhota vaikka mannaryyneillä. Laita taikinoita kerroksittain vuokaan ja paista 175°c noin 50min. Kokeile puutikulla onko kakku sisältäkin kiinteää ja ei tartu tikkuun. Tokihan tämä kakku saa olla sisältä hieman alikypsää
 
Koristele miten mielit, pakkohan se ei ole... taikinaan voisi myös lisätä hieman kanelia, niin saisi hieman jouluisemman herkun...
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti