4. syyskuuta 2011

Paperia, lankaa ja taikinaa


Olen ollut räkiksessä koko viikon. Huomenna pitää jo kyetä menemään kouluun oppimaan kolmeksi päiväksi, toivottavasti tämä syysflunssa jo jättäisi perheemme rauhaan. (Lähden siis opiskelemaan lasten ja nuorten erityisohjaajaksi, erikoistun siis..)

Olen virkannut tylsyydessäni anopille kulhon. Tärkkääminen ei tosin mennyt ihan putkeen, kokeilin ensin sokerilla joka ei toiminut, joten tein sen erikeepperillä. Kuvankin nappasin tänään kiireessä kylään mennessä! Huomasin kirppiksellä katsovani pitsiliinoja tärkkisilmällä, pelottavaa.Askartelin pari korttia, jotka ovat jo matkalla.


Olen törmänny ilmiselvästi liikaa taikataikinaan blogeillessani, joten pakkohan sitä oli kokeilla tyttärien kanssa...Kiitos anopille suolasta


TAIKATAIKINA
6dl vehnäjauhoa
3dl suolaa
3dl vettä
2rkl öljyä

Kannattaa jauhottaa alusta ja kaulin. Tokihan tuosta voi tehdä meilkein mitä vaan, itse pitäydyin nyt noissa lituskaisissa. Uuniin tunniksi 125°c. Saas nähä mihin kaikkeen mie alan tuota käyttämään, ihanaa, halpaa ja monipuolista ainetta. Vaaleanpunaiseksi värjäsin osan niillä pigementtiväreillä, joilla värjään melkein kaiken muunkin tarvittavan.
 
 
 Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

 
 

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä tuo taikina kivalta. Taidan kopioida tuon reseptin ja leipoa itsekin. :)
  Tärkkäyskin vaikuttaa mukavalta puuhalta. Ja hienon korin olet aikaiseksi saanut.

  VastaaPoista
 2. Tulee ekaa kertaa kommentoitua tänne, vaikka siun juttuja aina luenkin. Taikataikinan arvostus nousi just miun silmissä :) Mistä noita pigmenttivärejä voi muuten ostaa (kun en oo moisiin aiemmin tutustunu)?

  Emmikki

  VastaaPoista
 3. Mie oon nuo miun akryylivärit/pigmenttivärit ostanu joskus koululta, niillä voi siis maalata sellaisenaan tai lisäaineilla (kiinnitysaine) käyttää esim kankaan maalaukseen. Muistaakseni noita myydään ½ ja litran pulloissa...noilla voi värjätä melkein mitä vaan remonttimaalista taikatakinaan, ja pari tippaa riittää jo pitkälle.
  Esim. kirjokkaalla on myynnissä akryylivärejä ja erikseen isompi valikoima sitten ihan kankaanpainantaan sopivia värejä.

  http://kirjokas.com/product_info.php?cPath=353_399&products_id=11164&osCsid=839e90b38aca4d7acfc0a7faf7877f6e

  Mahdollisesti paikallisista askartelukaupoista voi myös akryylivärejä löytyä, käyttökohteita on rajattomasti :) Perusväreillä pääsee pitkälle kun sekoittelee tarpeen mukaan!

  Onnea etsintään :)

  VastaaPoista