30. toukokuuta 2015

Turkoosia

Syksyn vauvalle valmistui eilen illalla amigurumi sleepyhead. Tein tälle tosin silmät iloisiksi enkä nukkuviksi. 


Lisään linkin tämän ohjeeseen tänne jossain välissä kun tietokoneella käväisen. 
Toki löydätte sen myös pinterest-yarn kansiostani nopeasti jos koukuttaa. 

Pivikki 

29. toukokuuta 2015

Kiitos ja kumarrus

Huomenna on taas todistusten jaon aika. 

Esikoisella vaihtuu opettaja hänen siirtyessään kolmannelle luokalle. Myös keskimmäinen pääsee uuden open luokalle ja on siis aika jättää jäähyväiset esikoulun opettajalle. 


Näillä lahjuksilla kiitämme opettajia mukavasta kuluneesta lukukaudesta. Itse en tuoksuherkkänä tykkää leikkokukista ja luulen että opettajilla on sylit täynnä kukkia. Mieleni olisi ollut tehdä heille jotain ihan itse, mutta ompelukoneen ollessa maahantuojan korjaamolla kohta neljättä viikkoa, se ei siis ollut mahdollista.

Mitä te annatte opettajille kiittääksenne?

Pivikki 

28. toukokuuta 2015

Koukussa

Olen viime aikoina hurahtanut virkkaamiseen. Nyt on tekeillä syksyllä tulevalle vauvalle amigurumi -uninukke. 
Löysin Pinterestistä espanjankieliset ohjeet tähän, ja ihanan google kääntäjän kanssa vedin ohjeet suunnilleen tajuttavaan muotoon. 

Siniset osat on jo koukuteltu, tänään sain ihanalta ystävältä väreihin mätsäävää lankaa kasvoihin ja käsiin. Kiitos sinne naapuriin ♡

Niin tosiaan, meille tulee uusi vauva syksyllä. 

Pivikki 

27. toukokuuta 2015

Pelastetut

Joku ihana oli jättänyt metallinkeräysastian viereen kaksi tälläistä melkein ehyttä, vaikkakin likaista lyhtyä. 

Korkeutta about 35cm, eli ei ihan pieniä lyhtyjä nämä ole. (Toisessa oli lasin kiinnikkeet irronneet, korjasin sen ja toisessa on tuo hattu osin irti.)

Jotenkin ajattelisin, että jos se joku ihana olisi irrottanut lasit lasinkeräykseen ja laittanut rungot metalliastiaan, jollei olisi halunnut että joku nämä vielä kelpuuttaa kotiinsa. Joten Iso Kiitos sille joka nämä oli adoptoitavaksi jättänyt.

Nyt pesemisen jälkeen nämä kelpaavat hyvin mein mökille! (Laittaisin parvekkeelle tai ulko-oven pieleen jos meillä ois sellaiset...)

Olen kateudesta vihreänä katsellut veljeni facebookkiin lataamia maisemakuvia mökiltä, 500km päästä meistä. Itse pääsemme sinne vasta kun meillä on lomaa opinnoista heinäkuun aikaan...Odottavan aika on pitkä.


Pivikki 

26. toukokuuta 2015

Makoisia terveisiä!

Ohoh, onpa miun blogitauko venähtänyt pitkäksi. Melkein kesäkuu jo. 
On alkuvuosi mennyt niin opintojen lumoissa ettei ole mitään muuta elämää oikein ollutkaan. Parhaillaan käyn toista sosionomin harjoitteluani kesäkuun loppumetreille saakka. (Aikaistin sitä vähän kun on yksi hyvä syy olla kotona syksyllä....)
Tänään teki mieleni leipoa, ja kokeilin siis viime vuonna saadusta leivontakirjasta muffineja. Tosin tuunasin niitä vähän vaniljakremellä ja mansikkahillolla.

Meillä on edelleen sisusteltu vähän, Vanhimman lapsen huone muuttanut muotoa ja kahdesti ja tulee ehkä vielä vaihtamaan paikkaakin jossain vaiheessa.  Kaikkea pientä on tullut tehtyä tässä opintojen ohessa, pikkuhiljaa oman jaksamisen mukaan.

On ollut montakin hyvää juttua kirjoitettavaksi, muttei ole vaan oikeastaan kerennyt tänne laitella. Jospa tästä taas reipastuisin!

Mitäs teille kaikille ihanille kuuluu?

Pivikki