Leivoin toisen adventin ja tänään saapuvien Lappeenrannan vieraiden iloksi
tiikerikakkua, ja koristelin sen mariannerouheella ja kaakao-kahvikuorrutteella ♥
Ei mikään muotovalio, mutta hyvää silti.
♥
♥ ♥ ♥
Tiikerikakku
á la Pivikki
200g voita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
Sekoita sokeri ja pehmennyt voi keskenään. Lisää kananmunat yksitelleen sokerivoivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ei kaakaota! Lisää jauhoseos muna-sekori-voi seokseen. Puolita taikina, lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja halutessasi suklaalastuja taikka mariannerouhetta mielen mukaan...
Voitele vuoka ja jauhota vaikka mannaryyneillä. Laita taikinoita kerroksittain vuokaan ja paista 175°c noin 50min. Kokeile puutikulla onko kakku sisältäkin kiinteää ja ei tartu tikkuun. Tokihan tämä kakku saa olla sisältä hieman alikypsää ♥
Koristele miten mielit, pakkohan se ei ole... taikinaan voisi myös lisätä hieman kanelia, niin saisi hieman jouluisemman herkun...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti